Terapier

 

KraniosakralterapiKraniosakralbehandling (KS) KS-behandlingen påverkar Fascian (bindväven) som finns runt alla ben, muskler och organ i kroppen. Sneddragningar i Fascian kan vara orsak till många vanliga problem i muskler, rygg, bäcken, mage, tarmkanalen och vid tex huvudvärk.
KS-behandling lugnar och balanserar det centrala nervsystemet, vilket är påverkat vid stress och varaktig värk. 
Namnet Kraniosakral kommer av att man behandlar Kranium (skalle) och Sacrum (korsben). 
KS-behandling är en varsam behandlingsform som assisterar kroppen till självläkning.

MassageBehandlingsmassage, massage kombinerat med pressur och Kraniosakral behandling som anpassas efter dina problem med värk och stelhet, för att lösa spänningar och blockeringar.

Fibromyalgimassage, används vid Fibromyalgi. Är djupt avslappnande och ökar blodcirkulationen. Det är en mjuk behandlingsmetod som även kan provas vid andra problem.

Avslappningsmassage, Hel- och Halvkroppsmassage (Svensk klassisk massage). En övergripande genomgång av musklerna vilket ökar blodcirkulationen och ger avslappning.  

 

Posturalträning

enligt Physio Scale

och Optimum Metoden® Posturalträning är en aktiv terapiform där vi söker efter orsaken till smärta och stelhet.

-Felaktig kroppshållning och rörelsemönster anses vara en grundorsak till smärtproblematik.

-Genom stabiliserande hållningsträning i kombination med manuella behandlingar återskapar vi en naturlig balans i kroppen och dess egen självläkning startar.


I takt med att funktionen återställs försvinner ofta smärtor och stelheter, då de har varit symptom på underliggande muskulär obalans.


Ens hållningen ska vara avslappnad, naturligt upprätt och ske av sig själv. Rörelsen ska kännas lätt, utan motstånd och naturligt fri.


Träningen vänder sig till dig som har ont eller är stelhet, kanske har provat sjukgymnastik, annan träning eller behandling utan varaktigt resultat och som är villig att träna själv hemma en period.


Postiralträning hjälper dig att hitta tillbaka till en naturlig balans i kroppen och behålla den genom att röra dig på ett naturligt sätt i vardagen och med ett fåtal rörelser.

Ser man på små barn och naturfolk så tränar de inte, utan rör sig och använder sin kropp på ett naturligt sätt som håller den i balans.


Jag gör en Hållnings- och Funktionsanalys på dig och utifrån den går vi igenom övningar anpassade för just dig och dina problem.

Det är enkla mjuka övningar till lite tuffare, beroende på vad man har för problem.

Övningarna gör man själv hemma ca 5 dagar/vecka i ca 3-4 månader beroende på vad man har för problem och hur mycket man själv tränar.

Ca 3-6 besök med 3-5 veckor mellan besöken.

Redan vid första besöket brukar man känna att övningarna känns bra och att de påverkar problemområdet positivt.


Physio Scale grundad av Rasmus Svärd och Mattias Hallström posturalträning för att förbättre kroppsfunktion.

Optimum Metoden® är grundad av Marcus Greuss,(www.optimummetoden.se), som innefattar posturalträning kombinerat med speciella behandlingsmetoder för att nå bästa resultat.